Gyógyítók

szept 24, 2022

“Gyógyítók” címmel volt látható Dr. Fazekas István oratórium – drámája, amelynek premierjére a MOM Kulturális Központban került sor a “Béres 50” születésnapi rendezvény keretén belül, mely a generációkon átívelő történet fél évszázadát mutatta be.

A darab Béres József központi figurája s a találmány kezdeti meghurcolása mellett az élet legnagyobb kérdéseire is keresi a választ; mint élet és halál, ezek viszonya, örök küzdelme, tisztesség, emberi tartás, tálentumok és hűség. Az oratórium – dráma a Színművészeti Egyetem másodéves zenés színész szakos hallgatóinak előadásában került színpadra. A darab a továbbiakban is látható lesz.

A Béres család megemlékezésén számos volt és jelenlegi kolléga, barát és az íróval egyetemben a Színművészeti Egyetem rektora, Rátóti Zoltán is tiszteletét tette.

Az esti díszelőadás vendégei voltak többek között még Lévay Anikó, Áder János és Herczegh Anita, Schmitt Pál és Makray Katalin, Farkas Bertalan és számos ismert közéleti személyiség, akik tisztelettel adóztak Id. Béres József munkássága, élete előtt.