Gyülekezetünk és a Selye János Egyetem Református Teológiai Kara idén másodszorra rendezte meg a Németh Géza Nemzetközi Tudományos Konferenciát 2024. május 31-től június 2-ig a budapesti Reménység Szigetén.

Az esemény szakmai elnöke Prof. Dr. Karasszon István egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető professzora volt.

A háromnapos tanácskozást három szekcióban tartottuk meg: Gyakorlati Teológiai szekció, Biblica Teologia szekció és Egyháztörténeti szekció, mely utóbbi Tőkés László életével és munkásságával foglalkozott, annak emlékére, hogy idén lesz a 35. évfordulója az 1989-es romániai forradalomnak.

Vasárnapi istentiszteletünk igehirdetője Ft. Tőkés László püspök volt.

Az istentisztelet után felavattuk Tőkés Béla, a Nagybánya Óváros református gyülekezet mártírhalált halt lelkipásztorának emléktábláját; majd megkoszorúztuk az 1989-es romániai forradalom mártírjainak emlékművét. Ezt követően koszorút helyeztünk el Németh Géza emlékművénél.

A délelőtt folyamán megnyitottuk Zsombori Árpád képzőművész „Isten műhelyében” című bibliai témájú kiállítását.

Délután meghallgattuk a Németh Géza monográfiakötet szerzőjének, Dr. Gonda Lászlónak előadását Németh Géza munkásságáról, végül kerekasztal-beszélgetéssel zártuk a konferenciát.