Kedves Gyülekezeti Tagjaink, Erdélyiek, Támogatóink!

 

Szeretettel hívunk mindenkit 2016. szeptember 18-i vasárnapi istentiszteletünkre és azt közvetlenül követően Makkai Ádám költő, nyelvész, műfordítóval történő találkozásra. Makkai Ádám a mai magyar irodalom kiemelkedő képviselője, aki a Kossuth-díj után megkapta a Kossuth-nagydíjat is.

Vendégünk nagy múltú erdélyi értelmiségi családból származik: édesanyja, Ignácz Rózsa írónő, akinek emléktáblája és arckép-domborműve is van gyülekezetünk Erdélyi Emlékkertjében; nagybátyja, Makkai Sándor kolozsvári püspök és neves regényíró, unokatestvére, Makkai László kiemelkedő egyháztörténész. A család tagja az együttesalapító Illés Lajos.

Makkai Ádám 1956-os emigrálása után, a magyar irodalom nyugaton történő megismertetésének meghatározó személyisége volt; eközben a nyelvészet-tudomány kiemelkedő jelentőségű művelőjeként tanított a Harvard Egyetemen. 80 éves korában telepedett haza Magyarországra. Nemrégiben jelent meg sokadik verseskötete Itthon címmel.

A találkozás során maga Makkai Ádám olvas fel verseiből, majd Dr. Korompayné Dr. Sebestyén Nóra beszélget a legújabban Magyar Szent István-renddel kitüntetett költővel. A program végén megvásárolható fent említett kötete, melyet dedikál a szerző.

 

Budapest, 2016. szeptember 12.

 

Zalatnay István

lelkész