2022.május 1-én az Erdélyi Gyülekezetben felszentelték azt a keresztet, amely a Reménység Szigetének megalakulásakor itt állt, majd elöregedett és Dr. Zalatnay István álmodta újra. A kereszt felszentelése arra a napra esett, amikor már nem Dr. Zalatnay István, hanem immár Dr. Fazekas István kezdte meg vezető lelkészi munkáját.

Az úrvacsorás Istentisztelet után címerkiállítást tekinthettek meg vendégeink, majd az ebéd után Wesselényi naplóinak részleteibe pillanthattunk be Szakács Tibor színművész előadásában.
Nagy szeretettel vártuk a 84 éves Koncz Gábort, aki az életéről, bátorságról és a hazafiságról vallott gondolatait osztotta meg az egybegyűltekkel. A közben érkező Széchenyi családot képviselő Széchenyi Tímea Vígh Róberttel mesélt a hamarosan nyíló kiállításról, mely immár cca 5000 darabos Széchenyi emléktárgyat tartalmaz.

Közben népzenészek emelték a fantasztikus közösségi hangulatot. Varga Áron Liszt Ferenc imádságai címmel adott nem mindennapi orgonakoncertet. A nap végén Forró Lászó püspök-helyettes református lelkész és Tamási József római katolikus plébános szentelte meg a felálított keresztet az ökumené jegyében.

Csodás nap után vagyunk!

Fotók: Handó Gergely