Az Erdélyi Gyülekezet évek óta támogatja a Munkácstól 30 km-re fekvő Szolyva városka szórvány magyarságának óvodáját. Az ottani magyar élet új lendületet vett, amióta a Petőfi Program keretében lelkes munkát végez ott Fekete Krisztián népzenész.
November 9-én szüreti bált tartott az ottani magyarság, előtte pedig műsort adtak az ottani magyar óvoda és az iskola magyar osztályának tanulói. Az Erdélyi Gyülekezet Zalatnay István lelkész, a presbitériumból Lovas Józsefné és Turcsányi Gyuláné valamint Szőke Gábor a lelkészi hivatal munkatársa képviselte.
Igen nagy öröm volt látni az ottani magyar élet kézzel fogható éledését, találkozni a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség újonnan alakult szolyvai szervezetének elnökével, Kiss Andrással és feleségével és Klára asszonnyal, az óvoda új vezetőjével, nem beszélve a KMKSZ alelnökéről, a három évtizede ismert Gulácsi Gézáról, a nemrég elhunyt legendás hírű kárpátaljai püspök fiáról.
Abban a meggyőződésben lehetett átadni a gyülekezet adományait, hogy azok az óvoda és a magyar szervezet esetében is nagyon jó kezekbe kerülnek.