Az Erdélyi Gyülekezet szép hagyománya, hogy minden évben, a húsvétot követő második vasárnapon megrendezzük a Reménység Szigetén a Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozóját.

A tegnapi napon Wass Albert Erdélyről szóló gondolatainak jegyében találkoztunk. Ünnepi istentiszteletünkön Főtiszteletű Dénes István Lukács püspökhelyettes, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője hirdette Isten igéjét, aki a 100. zsoltár versei alapján kiemelte, hogy fontos hálásak lennünk Istennek először is az értünk való irgalmáért, másrészt azért is, hogy megajándékozott bennünket egymással, a közösséggel, az összetartozás szép és nemes lehetőségével.

Az istentisztelet után Kovács Sándor tárogatóművész református dicséreteket és kuruc énekeket játszott, majd Forgács Lajcsi tangóharmonikással közösen zenéltek az igencsak finom ebédhez.

Megkoszorúztuk az Ihász utcai református templomnál található Wass Albert emlékművet, majd 14 órától dr. Fazekas István Jókai-díjas drámaíró, az Erdélyi Gyülekezet vezető lelkésze beszélgetett Wass Albert írói munkásságáról Takaró Mihály irodalomtörténésszel és három színművésszel: Pikali Gerdával, Rékasi Károllyal és Szakács Tiborral.

Ezt követően Berkesi Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karnagy vezetésével egy csodálatos énektanulás részesei lehettünk, majd a nagyszerűre sikeredett nagyszabású találkozót közös áhítattal zártuk, melyet Nt. Berkesi Gábor református lelkész tartott.

SOLI DEO GLORIA!