Éliás József református lelkipásztor születésének 100. évfordulója alkalmából emlékező napot szervezünk. A családias légkörű alkalomra az Erdélyi Gyülekezet vendégszeretetében a Reménység Szigete (Budapest, X. Gyógyszergyári út 3.) ad otthont egy kb. száz fős nagyteremben

2014. november 8. napján, szombaton 10 órától.

Az egész napra tervezett program során – az Erdélyi Gyülekezet meghívására – meleg ebéd, büfé és könnyű vacsora várja a megjelenteket, hogy az együttlétet e szükségletek miatt ne kelljen megszakítani és a jó fizikai közérzet biztosított legyen.

A Holocaust évfordulója sok ember figyelmét irányította Éliás József személyére és munkásságára, s a jelenlegi egyházi és társadalmi (politikai) légkörben a Család kívánt erre reagálni az alkalom megszervezésével. Mivel pedig még nincs kellően feldolgozva a Földön eltöltött 80 éve, a látszatát is el akartuk kerülni annak, mintha ez egy tudományos konferencia lenne a műfajra vonatkozó megkötésekkel.

A tervezett program:

Az alkalmat Dr. Zalatnay István, az Erdélyi Gyülekezet lelkésze áhítatával kezdjük.

Az összejövetelen röviden végig vesszük Éliás József életét, tevékenységét, eredményeit, műveit, küzdelmeit és örömeit – hálát adva Istennek mindezekért!

A délelőttöt – a Holocaust 70. évfordulója apropóján is – a második világháború alatti embermentő munkássága felidézésére szánjuk. Elhangzik Wintermantel Balázs mérnök-informatikus előadása, akit nemrég óta, de komoly odafordulással foglalkoztat Éliás József személye és tevékenysége.

Ebéd után a Jó Pásztor Misszió megszűntét követő, haláláig terjedő szakaszára fog emlékezni lánya, Éliás Sára, majd pedig Sipos Tibor németországi református lelkész, az ottani Éliás József Baráti Kör tagja fogja ismertetni teológiai, szépírói és irodalmi munkásságát.

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze áhítata zárja az összejövetelt.

A technika segítségével Éliás József is fog hozzánk szólni!

A helszínről: a Reménység Szigete az Erdélyi Gyülekezet karitatív és kulturális központja

Megközelítése:

– az Örs vezér terei metrókijárattó jobbra 50 méterre nyíló parkolóban szombaton fél 10-től Erdélyi Gyülekezet feliratú kisbusz várja az érkezőket

– autóval: az Örs vezér terétől a Fehér útra, majd arról 500 méter után a lámpás kereszteződésnél balra kell fordulni, a Gyógyszergyári útra; 700 méter után jobbra van a bejárat.

Mindenkit, aki szerette, ismerte, tisztelte Éliás Józsefet, szeretettel hívunk és várunk!

2014. október 15.

Éliás Józsefné