Imakérés

Tájékoztatás imakérésekhez

A keresztyén élet nagy ajándéka az ima. A hit által megnyíló magasabb rendű valóságnakkiváltképpen imádság által válunk részesévé.   

Imádkozhatunk magánosan, de együtt, egymást segítve is. Sokszor érezzük, hogy személyes imánkon túl szükség van másokéra, a gyülekezetére is. Ezért hétköznap reggeli 8 órai áhítatainkon azokért az emberekért, ügyekért külön is könyörgünk, amelyekre kérnek bennünket. E kérés módja az, ha az itt található imagyűjtő ládába elhelyezik a cédulára írt imakérést. Ehhez a következő szempontokat kérjük követni:

1)    Kérjük röviden jelezni, hogy kicsoda, milyen helyzetben lévő ember, milyen ügy az, amiért nyilvános istentiszteleti imát kérnek. Az imádságban mindig teljes bizalommal fordulunk Istenhez, a magunk, vagy mások rászorultságát nevesítjük, nem pedig „előírjuk”, hogy Ő mit tegyen.

2)    Lehet jelezni a pontos napot, amelyen kérik az imát, s ha mód van rá, teljesítjük.

3)    Elvihető az a külön lap, amely tartalmazza az Erdélyi Gyülekezet imádságait a hét egyes napjaira. Érdemes lehet ezt is figyelembe véve jelezni, hogy melyik napra kérik az imádságot, de ez nem elengedhetetlen. Ennek hiányában az imakérés legtöbbször már másnap elhangzik a reggeli áhítaton, de legkésőbb a kérést követő héten.

Egyúttal mi is kérjük, hogy imádkozzanak az Erdélyi Gyülekezetért, azért, hogy tiszta lélekkel és minden tehetségével az Isten által rábízott feladatot végezhesse!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük