Szomorúan tájékoztatjuk gyülekezetünk tagjait és minden istentiszteleteink után érdeklődőt, hogy tekintettel a járvány kapcsán kialakult helyzetre, március 8-tól meghatározatlan időre az Erdélyi Gyülekezetben is módosítani kell az istentiszteletek látogathatóságára vonatkozó feltételeken az alábbiak szerint: A vasárnapi istentiszteleteket online közvetítjük. A hétközi alkalmak liturgiája megtalálható honlapunkon, így személyes találkozás nélkül is lehet naponta együtt imádkozni. Az imakéréseket, amelyeket máskor a templom előterében lehet elhelyezni, levélben küldhetik el; azok a reggeli áhítatok imádságos részében hangzanak el egy héten át.  Akinek igénye van rá, ahhoz kimegyünk házhoz úrvacsorával szigorú egészségügyi szabályok betartásával.

Nagyon reméljük, hogy húsvétra lehetővé válik a visszatérés a nyilvános istentiszteletek tartásához. Vonatkozik ez teljes éjszakás vigíliánkra is. Egyelőre úgy készülünk, hogy meg fogjuk tartani. Ha mégis lehetetlenné válik, akkor az előző évhez hasonlóan „valós időben” fogjuk online közvetíteni korábbi vigíliánk hanganyagát gyönyörű képanyaggal kísérve.

Mindenkinek sok lelki erőt kívánunk az újabb terhek hordozásához. Tekintsük úgy, hogy a „böjti idő” most a megszokottnál sokkal kézzel foghatóbb, súlyosabb önmegtartóztatást tesz szükségessé, és várjuk reménykedve az ünnep beköszöntét. 

Áldáskívánással: 
Zalatnay István 
vezető lelkész