Zilah Erdély egyik legfontosabb református központja. Az elmúlt évben átfogó programot sikerült összeállítani az egyházi intézmények támogatására. A 200 millió Ft-os, már megítélt magyar állami támogatás első eredményeként – néhány hónapon belül, de nagy igényesen elkészült – új épületbe költözhetett az Oláh Mihály és felesége Szánthó Júlia által pásztorolt zilah-ligeti gyülekezet óvodája, amely párját ritkító módon kinőtte korábbi épületét.

A gyülekezet néhány éve álló, festett üvegablakokkal is büszkélkedő templomának építését is segítette az Erdélyi Gyülekezet. A 2014. szeptember 21-én tartott hálaadó istentiszteleten Zalatnay István szolgált igehirdetéssel. Kiemelt vendégek voltak Naszvadi György korábbi pénzügyi államtitkár és Pölöskei Gáborné oktatási helyettes államtitkár. Köszöntötte a gyülekezetet Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke.

A program folytatódik Ligeten orgona-építéssel, a város központjában pedig az ún. Kálvineum, református központ felújításával.

[shashin type=”photo” id=”347,348,349,350,351,352,353,354,355″ size=”small” columns=”max” order=”user” position=”center” crop=”y”]