Kedves Barátaink, Ismerőseink, Testvéreink a Jézus Krisztusban!

Az Erdélyi Gyülekezet Budapesten, a Reménység Szigetén, április 23-án ismét megrendezi a Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozóját.

A találkozó szellemi témája ezúttal a Wass Albert írói munkássága lesz.

A Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozója 2023. április 23-án, vasárnap kerül megrendezésre az Erdélyi Gyülekezet Reménység Szigete Karitatív és Kulturális Központjában (1106 Budapest, Gyógyszergyári út 3.), melyre a szervezők nemcsak az erdélyi és az Erdélyből elszármazott magyarokat várják, hanem minden érdeklődőt.

A nagyszabású találkozó 10 órától ünnepi istentisztelettel kezdődik, melyen igét hirdet Dénes István Lukács püspökhelyettes, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője.
Az istentisztelet után Kovács Sándor tárogatóművész református dicséreteket és kuruc énekeket játszik.
Déltől közös ebéd lesz, közben Forgács Lajcsi tangóharmonikázik majd.
14 órától dr. Fazekas István Jókai-díjas drámaíró, az Erdélyi Gyülekezet vezető lelkésze beszélget Wass Albert írói munkásságáról Takaró Mihály irodalomtörténésszel és három színművésszel: Pikali Gerdával, Rékasi Károllyal és Szakács Tiborral.
A beszélgetés után Balázs D. Attila és Pataki Tamás Elrabolt Hungária című könyvével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
16 órától közös daltanulás lesz Berkesi Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karnagy vezetésével. A gyermekeket a Reménység Sziget különféle játékprogramokkal is várja.
Az immár szép hagyománnyá váló találkozó ökumenikus áhítattal ér véget.

VÁRUNK MINDENKIT SZERETETTEL!