Kedves Gyülekezeti Tagjaink, Barátaink, Támogatóink!

            Nap mint nap megrendülten értesülünk az új és új halálesetekről, amelyek legtöbbünknek már közvetlen ismerettségi körét is érintik. Halljuk azoknak a beszámolóit is, akik talán kórházba sem kerültek, de nagyon megkínozta őket a betegség. És érzékelhetjük, hogy az egészségesek is egyre nehezebben viselik a járvány miatt megváltozott életkörülményeket. Egyre több az ingerültség, egyre súlyosabban nehezedik sokak vállára a magány. Idén – immár második alkalommal – arra sincs lehetőségünk, hogy közösen, a templomban ünnepeljük húsvétot. 

            Ebben a helyzetben különösen is szükségünk van arra, hogy megerősítsük Istennel és egymással való kapcsolatunkat. Erre gondolva tervezzük, éljük meg a következő napokat!

            Az ünnepkör alkalmait idén is megtartjuk, de zárt ajtókkal:

  • Ma, vagyis Nagypénteken du. 5 órakor tartunk passióolvasós istentiszteletet.
  • Nagyszombat este 11 órától szokásos teljes éjszakás vigíliánk ideje alatt honlapunkon keresztül lehet hallgatni a vigília két évvel ezelőtt fölvett hanganyagát, amelyet nagyon szép képanyag kísér.
  • Húsvét vasárnap 10 órakor kezdődő istentiszteletünk keretében felnőtt konfirmációra is sor kerül: gyülekezetünk média szerkesztője, Handó Gergely fog fogadalmat tenni.
  • Húsvét hétfőjén szintén közvetítjük úrvacsorás istentiszteletünket. 

Ezen a húsvéton ismét nagyon sokan lesznek egyedül. Kérjük, hogy gondoljunk egymásra, szánjunk arra a szokásosnál sokkal több időt, hogy sorra felhívjuk rokonainkat, ismerőseinket: különösen azokat, akik most a magánytól szenvedhetnek. 

Hordozzuk imádságban egymást: a betegeket, a gyászolókat, az orvosokat és ápolókat, akik emberfeletti küzdelmet folytatnak az életek megmentéséért! Reménykedve várjuk azt, amikor majd ismét együtt lehetünk: családi, baráti és gyülekezeti közösségben egyaránt. 

Budapest, 2021. április 2-án, Nagypéntek napján

Dr. Zalatnay István
vezető lelkész