Kedves Testvérek!

Több mint két hónapos szünet után május 24-én ismét tudunk nyilvános istentiszteletet tartani, amelyre mindenkit szeretettel várunk. Az istentiszteleten – és már előtte ¾ 10-től – Jánosházi Péter szolgál csellómuzsikával: Benedetto Marcello olasz barokk szerző műveiből fog játszani.

Ez az istentiszteletet már nem közvetítjük online. Tudjuk, hogy vannak, akiknek a járványon kívül is jó lenne, ha legalább ilyen módon részesei lehetnének az istentiszteleti közösségnek, azonban azt semmiképpen nem szeretnénk, ha az istentiszteletek átkerülnének a virtuális térbe. Nem kizárt, hogy egyes esetekben a jövőben is lesz ilyen közvetítés, de nem rendszeresen. Azt pedig külön hangsúlyozzuk, hogy akinek fontos az úrvacsora, de lehetetlen eljönnie az istentiszteletre, ahhoz kiviszünk az otthonába úrvacsorát.

Természetesen azt is megértjük, ha valaki még nem mer közösségbe menni vagy tömegközlekedési eszközt használni; aki pedig eljön, azt kérjük, hogy tartsa be a javasolt elővigyázatossági intézkedéseket. Ennek feltételeit igyekszünk mi magunk is megteremteni. Két hónapon keresztül nem kerülhetett sor az istentisztelet hálaáldozati részére, az adakozásra sem. Ha valaki meg tudta tenni, hogy félretegye az erre szánt összeget az elmúlt vasárnapokon, megköszönjük, ha a következő vasárnapi istentiszteletre elhozza.

Ahogyan ígértük, akiket csak postai úton tudunk elérni, azoknak ezzel a levéllel együtt elküldjük három istentisztelet prédikációjának leírt szövegét: a húsvéti és a két húsvét utáni vasárnapét; akik használnak internetet, azok  pedig megtalálják azokat honlapunkon.

 Reméljük, mindenki egészséges, de legalábbis a súlyos betegséget sikerült elkerülnie, és hamarosan megszűnik a rendkívüli helyzet az élet minden területén. De azt is reméljük, hogy az elmúlt hónapok kríziséből tanul az egész emberiség, és sok mindenben bölcsebben, felelősségteljesebben fogja alakítani életmódját

Isten áldását kívánjuk mindannyiójuk életére.
A prédikációk az alábbi linkekre kattintva érhetők el: Húsvét vasárnap, Húsvét utáni első vasárnap, Húsvét utáni második vasárnap

Dr. Zalatnay István Bierbauer Zsolt
vezető lelkész főgondnok